• 22:56
    Директор НПП «Синевир» вивчав німецький досвід природно-заповідної справи

    Директор НПП «Синевир» вивчав німецький досвід природно-заповідної справи

    Німеччина – промислова і густонаселена країна, тож в ній не так багато лісів, але наявні природні об’єкти тут дуже цінять і бережуть. Досвід природно-заповідної справи цієї європейської держави недавно вивчала група українських екологів, серед яких був й закарпатець Микола Дербак, директор НПП «Синевир».

    Семінар "Підвищення кваліфікації професійних кадрів адміністрацій природоохоронних територій України, в рамках реалізації ПРОТ" відбувся в Міжнародній академії охорони природи на острові Вільм. Екологам двох країн було про що поговорити, адже їх об'єднує спільна турбота про унікальні території, котрі знаходяться під особливою охороною, а це ті ділянки землі, водного і повітряного простору, де розміщені природні комплекси і об'єкти, що мають винятково важливе природоохоронне, наукове, культурне, естетичне, рекреаційне значення. Одним із таких у Німеччині є національний парк "Мюріц", який відвідала українська делегація. Його територія складає 318 км.кв. і майже на 65 % покрита лісами. Тут незліченна кількість боліт і аж 100 озер, найбільшим з яких є Мюріц, що й дало назву національному парку. Разом озера і болота займають 20% території парку "Мюріц". 


    Всього в Німеччині 14 національних парків, загальна площа яких складає понад 900 га. Звісно, українська делегація за один тиждень не могла ознайомитись з роботою кожною з них, але досвід чотирьох, котрі вдалося відвідати, цілком стане в нагоді. Наші екологи цікавились особливостями організаційної структури німецьких парків, питаннями планування і управління, керуванням потоком відвідувачів, роботою інформаційно-туристичних центрів тощо.

    У рамках семінару українські прородоохоронці зустрілися зі співробітниками Федерального міністерства навколишнього середовища і ядерної безпеки, з якими обговорили сучасні проблеми екології та шляхи їх вирішення.

    Подібні семінари надзвичайно корисні для їх учасників, адже щораз відкривають нові позиції природоохоронної, рекреаційної, науково-дослідної роботи, які в подальшому можна застосовувати до вітчизняної практики і мати хороші контакти з іноземними природоохоронцями.



                                                                                     Юрій Бабічин, Закарпатський край
     Дата: 24.12.2010 | Переглядів: 613 | Добавив: АДМІН | Теги: досвід, НПП «Синевир», Дербак М. Ю., семінар, природно-заповідна | Рейтинг: 3.7/3
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49