• 19:48
    Колочава набирає ознаки сучасного туристичного села (ФОТО)

    Колочава набирає ознаки сучасного туристичного села (ФОТО)

    Цими днями голова РДА Василь Щур разом із своїм заступником Іваном Ледидою в черговий раз побували в піднебесній Колочаві, яка нині з ініціативи народного депутата України Станіслава Аржевітіна, його колеги з втілення в життя наказів територіальної громади — сільського голови Юрія Ханти і, звичайно,  керівника районної державної адміністрації Василя Щура, все більше набуває характерних ознак сучасного поселення.

    Місцини надзвичайно привабливої в туристичному плані для мандрівного люду з усіх куточків України, близького і далекого зарубіжжя. Тому й не дивно, що відвідини Колочави стали буденною справою.


    Особливо за літньої пори. Адже населений пункт нині нагадує ще й суцільний будівельний майданчик. З чималого обсягу будробіт сьогодні на перший план виступають спорудження підпірних стінок в Колочава-Брадольці на автодорозі обласного значення Колочава-Усть-Чорна-Калини-Бедевля, протяжністю 210 погонних метрів. Будівельно-монтажні роботи тут здійснюють дві бригади майстра Едуарда Островського з облуправління "Закарпатдорбуд” (дир. Іван Вайдич), замовником на їх проведення виступило керівництво управління облавтодору на чолі з В. О. Марковичем.

    За цієї поїздки Василя Щура в першу чергу цікавили якість виконаних робіт, власне, будматеріалів і строки зведення підпірних стінок. Адже жителям навколишніх населених пунктів добре відомий сердитий норов сріблястої стрічки-потока, який бере початок високо в горах, розрізає Брадолець навпіл, щоби влитись у грайливу Тереблю. Тим паче, що в 5 підпірних стінках належить в габіонних ящиках закласти 760 куб. м каменю та ще й постелити між ними так звані рослинні подушки. Крім цього закласти 52 погонні м труб.

    Після розмови з Едуардом Островським і Василь Щур, і Юрій Хланта просто таки випромінювали задоволення. Бо ж будівельники трудяться з випередженням графіка. Для Юрій Павлович Хланти кожен закладений габіонний ящик зменшує багаторічні тривоги і переживання за ліквідацію наслідків стихійних лих, втілення в життя наміток в подальшому з газифікації населених пунктів, розташованих на території Колочавської сільради. Для Василя Михайловича Щура все це ще один крок на шляху до забезпечення сталого соціально-економічного розвитку піднебесної туристично-музейної Колочави.

    Хочу сказати, що його переживання пов’язані з тим, що на п’ятки будівельникам підпірних стінок наступають будівельники-шляховики Хустської філії ДП "Закарпатоблавтодор” (кер. М. М. Попович), які під керівництвом Івана Дмитровича Горби асфальтують дорогу з центру Колочави в бік Брадольця. На сьогоднішній день чорне покриття вже укладено ними за мостом до Брадольця. З цієї точки рукою подати до музею під небом "Старе село”. Саме тут став гідом для колег-керівників РДА з Київщини та Житомирщини Василь Щур.

    Для шляховиків виконання робіт у визначені строки важливе ще й тим, що за проведення підготовчих робіт у 2010 році було відповідно "застелене” гравійне покриття, здійснені інші впорядкувальні роботи, щоби в подальшому без проблем можна було газифікувати населені пункти Брадолець і Колочаву та навколишні села.

    Отак і набирає потихеньку Колочава ознаки сучасного туристичного села з численними музеями, пам’ятками історії і культури, дерев’яного зодчества Верховини, щоби в недалекому майбутньому перегнати такі ж у Швейцарських Альпах. Все це стане можливим завдяки тому, що і керівництво району, і Колочавської сільради по-справжньому вболівають за її щасливе майбуття. Досить сказати, що колочавці вже у захваті від добротної асфальтівки, яка чорною змійкою пролягла центральною частиною села. А. це багато про що говорить.


                                                              Василь Белень, фото Тетяни Костюк, mizgir.com.ua
     Дата: 21.07.2011 | Переглядів: 982 | Добавив: АДМІН | Теги: колочава | Рейтинг: 1.4/18
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49