• 21:09
    «Проблеми та перспективи розвитку науково-навчального центру «Синевир»

    «Проблеми та перспективи розвитку науково-навчального центру «Синевир»

    Науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку науково-навчального центру «Синевир» відбулася 28-29 березня 2014 року в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Активну участь у конференції взяли співробітники Національного природного парку «Синевир».

    Мета конференції: підвести підсумки виконання Науково-дослідною лабораторією туризму та краєзнавства організаційно-дослідницького проекту «Становлення та розвиток Науково-навчального центру «Синевир» (2011-2013 рр.); акцентувати увагу на основних проблемах розвитку НЦЦ «Синевир» та визначити шляхи їх вирішення; встановити рівень застосування нових інноваційних технологій в умовах поєднаної підготовки педагогічних та туристичних кадрів; окреслити місце туризму та аспекти впливу НЦЦ «Синевир» на соціально-економічний розвиток Тереблянської долини в умовах сталого розвитку регіону.

    Працівники НПП «Синевир» виступили на конференції із доповідями, в яких розповіли про розвиток туризму та рекреації на території природоохоронної структури, роботу візит-центру установи, презентували природні та історико-культурні туристичні ресурси території національного парку. У збірнику матеріалів науково-практичної конференції надруковано 10 статей співробітників парку.

    На пленарному засіданні перед учасниками конференції виступив ректор НПУ Віктор Андрущенко та побажав присутнім і усім, для кого соціально-економічний розвиток Тереблянщини, відродження історичної пам’яті Синевирщини, національної гідності її людей, любов до рідного краю, відповідальність за збереження природно-заповідного та історико-культурного надбання стають справжнім покликанням і метою життя, плідної і результативної роботи.

    Завідувач кафедри туризму, професор Василь Обозний у виступі наголосив на важливій ролі науково-навчального центру «Синевир» для навчання кадрів у сфері туризму. «Сьогодні практично не здійснюється підготовка фахівців, які здатні моделювати туристський бізнес на конкретній території, зокрема, у сільських і гірських регіонах, - каже Василь Васильович.

     

    Науково-навчальний центр «Синевир» є навчально-методичним полігоном, де студенти можуть моделювати свої проекти. Так, у цьому навчальному році в НЦЦ «Синевир» заплановано виробничу практику для студентів 3-го курсу за тематичним напрямом «Ландшафтний дизайн зелених садиб і туристичних комплексів». Напрацьовані студентами під час виробничої практики матеріали будуть ними використані під час підготовки курсових та кваліфікаційних робіт».

     

    «Між НПП «Синевир» та Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова давно триває тісна співпраця в різних сферах, – розповідає директор НПП «Синевир» Микола Дербак. - Створення Науково-навчального центру «Синевир» на території національного парку ще більше зміцнило та поглибило співробітництво. Проходячи практику в межах парку, студенти вишу мають доступ до наукових матеріалів та напрацювань нашої установи, а багата флора, фауна та історико-культурна спадщина краю дає безмежні можливості для вивчення та дослідження студентів, викладачів різних спеціальностей, а конференція стала доказом цього».

     

    Після доповідей на науковому форумі, працівники НПП «Синевир», викладачі кафедри туризму Інституту природничо-географічної освіти та екології НПУ імені М. П. Драгоманова і директор НЦЦ «Синевир» Анатолій Дербак за круглим столом обговорили проблеми і перспективи розвитку науково-навчального центру. Також учасники круглого столу прийняли резолюцію конференції, в якій зокрема вирішили, спрямувати спільні зусилля вишу та НПП «Синевир» на забезпечення діяльності НЦЦ «Синевир» на рівні кращих зразків поєднання наукових досліджень з освітньою і господарською практикою.

    Марія Шетеля

    фахівець зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ НПП «Синевир»

     Дата: 21.04.2014 | Переглядів: 704 | Добавив: АДМІН | Теги: НПУ імені М.П. Драгоманова | Рейтинг: 5.0/3
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49