• 12:29
    У Колочаві вчитимуться через Інтернет

    У Колочаві вчитимуться через Інтернет

    Напередодні свята Миколая колочавські учні одинадцятих класів отримали надзвичайно приємний та сучасний подарунок — можливість вчитися через Інтернет.

    У Колочавській ЗОШ № 1 у п’ятницю, 16 грудня, презентували перший на Закарпатті локальний центр дистанційного навчання Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. На презентацію запросили представників районної та сільської влади, керівників шкіл Міжгірського району, майбутніх випускників.

    Як розповів присутнім проректор НПУ ім. М. П. Драгоманова, доктор фізико-математичних наук Анатолій Петрович Кудін, дистанційні курси допоможуть цьогорічним випускникам краще підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання та збільшать шанси вступити на державну форму навчання в їхньому університеті.

    — Викладач нашого університету читатиме лекції дітям, які сидітимуть в класі інформатики у Колочавській ЗОШ № 1, — каже він. — Діти із лектором бачитимуть один одного через вебкамери за допомогою Інтернету. Курс лекцій по кожному предмету має обсяг 160 навчальних годин. Предмети діти вибирають самі з тих, на який сформується група. Заняття розпочнуться 1 лютого і проходитимуть щодня після уроків. Вартість курсів: 200 грн. — природничо-математичні спеціальності та 500 грн. — за курс із інших предметів. Випускникам курсів ми надамо довідку про їх проходження. Якщо ж учень вирішить вступити до нашого університету на пільгові факультети, а це природничо-математичні спеціальності, він отримає бонус — до 20-ти додаткових балів до свого рейтингу. Ці бали додадуться до балів і тестів зовнішнього тестування та збільшать шанси абітурієнта вступити на бюджетну форму навчання.

    Відвідувати заняття із дистанційного навчання можуть всі бажаючі цьогорічні випускники як Колочавських ЗОШ, так і усіх шкіл району. Аби вчасно приступити до фахового навчання учнів, треба ще набрати групи бажаючих та встановити відповідне технічне обладнання. Витрати по технічній частині проекту взявся особисто фінансувати народний депутат України Станіслав Аржевітін. Це він ініціював створення локального центру саме у Колочаві.

    — В університеті Драгоманова є багато проектів, реалізація яких планується у Колочаві. Тому сподіваюсь, що наша співпраця буде довгою та плідною, — підсумував він.

    "Верховина" для mizgir.com.ua
     Дата: 25.01.2012 | Переглядів: 618 | Добавив: АДМІН | Теги: університет Драгоманова, колочава, інтернет | Рейтинг: 0.0/0
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49