• 22:56
    У негровецьких природоохоронців – новосілля

    У негровецьких природоохоронців – новосілля

    Негровецьке природоохоронне науково-дослідне відділення національного природного парку "Синевир” займає площу 2234 га, з яких понад 2 тис. гектарів складають лісові угіддя. Основними лісоутворюючими породами є бук лісовий, ялина європейська, ялиця біла, клен-явір, ясен, граб. Серед різноманіття флори тут зростають 22 види рослин, які внесені до Червоної книги України.

    У лісах Негровецького ПОНДВ водиться понад п’ятсот видів тварин, серед яких особливо рідкісними є ведмідь бурий, рись звичайний, видра річкова, кіт лісовий, горностай, беркут, глухар тощо. Загалом тут водиться 23 види червонокнижних тварин.

    Турбота про усе це багатство природи покладена на колектив Негровецького ПОНДВ.

    Досі відділення не мало свого окремого приміщення, тож знаходилося у будівлі ремонтно-транспортної дільниці. Оскільки НПП "Синевир” мав власне приміщення у селі Негровець, то саме там було вирішено створити контору відділення. Але об’єкт потребував капітального ремонту. За підтримки директора національного природного парку "Синевир” Миколи Дербака, виділено усі необхідні матеріали, а колектив ПОНДВ під керівництвом Михайла Хланти і його заступника Миколи Бугини приступив до роботи. За короткий час приміщення не впізнати. Воно майстерно відремонтовано і зовні, і всередині, тож недавно тут зібралися керівники усіх підрозділів НПП "Синевир”, колектив Негровецького ПОНДВ, голова села Негровець.

    Відкриття контори відділення вступним словом розпочав директор установи Микола Дербак, який високо оцінив старання колективу цього підрозділу і особисто начальника. Михайло Хланта у свою чергу подякував керівнику НПП "Синевир” за сприяння у проведенні ремонту нової контори, адже самотужки колектив не зміг би впоратись з цим завданням.

    Голова Негровецької сільської ради Іван Ярема зазначив, що радіє відкриттю у селі нового об’єкту, адже цей населений пункт не може похвалитися численними спорудами адміністративного чи соціального призначення, а контора ПОНДВ стане прикрасою села і полегшить селянам вирішувати питання, які належать до компетенції відділення.

    Присутні на цьому заході привітали колектив з відкриттям обновленої будови і побажали йому успішно проводити роботу з охорони, збереження і відтворення природних екосистем на довіреній території.

    Юрій Бабічин
    для mizgir.com.ua
     Дата: 09.12.2011 | Переглядів: 564 | Добавив: АДМІН | Теги: Негровець, синевир | Рейтинг: 5.0/3
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49