• 15:59
    ЗПСМ с. Колочава-Брадолець посіла друге місце в конкурсі на визначення кращої сімейної амбулаторії напередодні Дня медика в Ужгороді

    ЗПСМ с. Колочава-Брадолець посіла друге місце в конкурсі на визначення кращої сімейної амбулаторії напередодні Дня медика в Ужгороді

    Традиційно напередодні Дня медика в Ужгороді на факультеті післядипломної освіти Ужгородського національного університету проходив завершаль­ний етап обласного конкурсу на визначення кращої сімейної амбулаторії.
    Тринадцять найкращих та найдосвідченіших лікарів-переможців з усіх районів області, попередньо пройшовши відбіркові тури, показували теоретичні знання, практичну підготовку та презентаційні стенди своїх медичних закладів.
    Іспит з теорії головні лікарі здавали на компьютерах. У визначений термін потрібно було відповісти на 100 питань. А теоретичні знання колег-медиків з районів вже оцінювала сувора і компетентна комісія у складі обласних фахівців з терапії, травматології та педіатрії на чолі з першим заступником начальника управління охорони здоров я облдержадміністрації Володимиром Бричом.
    Серед завдань, які повинні були вирішувати лікарі - врятувати життя дорослого чи дитини при різноманітних небезпечних та надзвичайних станах - серцевих нападах, опіках, втопленні, асфіксії, складних переломах кісток, хребта тощо.
    Уперше конкурс проводився 8 років тому. За словами членів конкурсної комісії, його мета — підвищення фахового рівня лікарів загальної практики—сімейної медицини та покращення якості надання медичної допомоги населенню краю.
    Відтак комісія підбила підсумки. Почесну місію нагородження переможців виконали заступник начальника УОЗ Володимир Брич та заступник голови Обкому профспілкипрацівників охоро­ни здоров’я Закарпатської області Тиберій Лукач.
    Абсолютним переможцем змагань за найбільшою кількістю балів стала головний лікар АЗПСМ с.Липча Хустського району Євгенія Гандера, яка виборола для амбулаторії автомо­біль. Друге і третє місця відповідно посіли головний лікар амбулаторії ЗПСМ с. Колочава-Брадолець Міжгірського району Василь Леньо та головний лікар амбулаторії ЗПСМ c.Лохово Мукачівського району Володимир Вишован.
    Переможцем у номінації за кращу теоретичну підготовку стала головний лікар АЗПСМ с.Дубриничі Перечинського району Надія Бурлакова. Кращі практичні навички показав Павло Ярема — головний лікар АЗПСМ с.Вонігово Тячівського району. А в конкурсі на кращий стенд перемогла лікар Віра Ціхоцька із с. Білки Іршавського району.
    Усіх учасників змагань було відзначено дипломами і призами від Обласного управління охоро­ни здоров’я та грошовими подарунками від Обкому профспілки працівників охорони здоров’я.


    ДОВІДКОВО:

    На сьогодні обслуговуванням сімейними лікарями охоплено 84,7 % населення Закарпаття, а питома вага охоплених медичним обслуговуванням на засадах загальної практики сімейної медицини сільських мешканців становить більше 92 %. Протягом 2004-2012 років кількість закладів ЗПСМ в області збільшилася з 209 до 277. Доступність сільського населення до лікарської допомоги є однією з вищих в Україні: забезпеченість лікарськими амбулаторіями (у т.ч. АЗПСМ) становить 3,3 на 10 тисяч населення.



     Дата: 13.06.2012 | Переглядів: 645 | Добавив: АДМІН | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49