« 1 2 3 4 »

Негровецьке природоохоронне науково-дослідне відділення національного природного парку "Синевир” займає площу 2234 га, з яких понад 2 тис. гектарів складають лісові угіддя. Основними лісоутворюючими породами є бук лісовий, ялина європейська, ялиця біла, клен-явір, ясен, граб. Серед різноманіття флор ... Читати далі »



В урочищі Сухар, що на території Колочавської сільської ради, паводком попередніх років зруйновано дорогу вздовж гірської річки. На її відновлення кошти не виділялися. Так впродовж років люди бездоріжжям добиралися до своїх домівок, сінокісних угідь, земельних ділянок. І ось нарешті проїзд, протяжні ... Читати далі »



17 листопада на базі візит-центру Національного природного парку «Синевир» відбудеться фестиваль екологічної фотографії «Карпатам назустріч», на якому презентуватимуться фотороботи у жанрі пейзажу.

В Україні пейзажним фотомистецтвом займається велика кількість людей - амато ... Читати далі »




Унікальний реабілітаційний центр для бурих ведмедів відкриють на закарпатській Міжгірщині. Роботи з облаштування «санаторію» для клишоногих киплять у самому серці Синевирського нацпарку.

Ознайомитись з масштабним проектом, який обіцяє стати найбільшим у Європі, приїхав особисто керів ... Читати далі »



Ситуація для України майже сенсаційна. По-перше, знімають нарешті жанрову стрічку, а саме з них складається кістяк будь-якої кінематографії, без чого хоч і можливе кіно, але нереальним є відповідний бізнес, а без нього, своєю чергою, не буває мистецтва в цій царині. По-друге, «Синевир» має стати пер ... Читати далі »



22 вересня до НПП «Синевир» завітала делегація Закарпатської облпрофради на чолі з її головою І.І.Королем.

Під час ділової зустрічі в адміністрації установи директору національного парку, редактору газети «Синій Вир» М.Ю Дербаку вручено подяку за активну участь в обласному конкурсі на краще в ... Читати далі »



19 вересня в НПП «Синевир» відбулися урочистості з нагоди Дня працівника лісу, на які були запрошені усі ветерани регіону, що опікувалися головним природним багатством краю.

Учасників урочистостей привітав директор НПП «Синевир» Микола Дербак, який вручив ветеранам лісової справи подяки за ба ... Читати далі »



На підставі Указу Президента України та розпорядження голови Закарпатської ОДА відбувся акт прийому-передачі території Вільшанського лісництва ДП «Хустське ЛДГ» до складу Національного природного парку «Синевир». Площа приєднаної території – 2304,0 га.



У серпні, на Синевирі - високогірному закарпатському озері - стартують зйомки однойменного фільму. Імовірно стрічка вийде в прокат ближче до нового року і стане першим вітчизняним містичним трилером.

Режисери фільму - брати Олександр і В' ... Читати далі »




У серпні в Карпатах розпочнуть зйомки українського фільму жахів "Синевир”. Про це повідомив продюсер стрічки Володимир Хорунжий.

  "Це буде перший український 3-D фільм, знятий професійно. З усіма атрибутами голлівудського кіно. За жанром – трилер, містика і жа ... Читати далі »