« 1 2 3 4 »

Нещодавно на території національного природного парку "Синевир” працювала міжнародна група волонтерів з України, Чехії та Іспанії у складі понад двадцяти осіб.

Вони провели ряд екологічних акцій, зокрема, зібрали і знесли близько 40 мішків сміття з гір Стримба, Негровець, Пішконя, Красна, При ... Читати далі »



Чотиримісячне ведмежа Настю повернули матері-ведмедиці до луцького зоопарку. Більше місяця її тримали у неприйнятних умовах одного із вінницьких звіринців, а саме у Гайсинському зоопарку. Захисники тварин кажуть, що клітка у тварини була затісна, годували її неналежним чином.

Ведмежа приспали ... Читати далі »



 Високогірне озеро Синевир, що знаходиться в однойменному національному природному парку в Міжгірському районі на Закарпатті помітно обміліло. Через спеку та посуху рівень води впав майже на 2,5 м.

"Щороку приїздимо з родиною помилуватися цією перлиною Карпат. Озеро просто дивовижне. Пра ... Читати далі »



З-поміж 47 діючих у нашій країні національних парків помітне місце посідає НПП "Синевир”, який вже 23 роки проводить свою природоохоронну діяльність. Створений у 1989 році, парк став однією із перших на той час подібних установ на теренах України. Роки становлення були непростими, адже одразу після ... Читати далі »



Вівчарство — основа основ господарювання у горах з шовковими полонинами, що служать передусім сприятливими пасовищами для отар. Ця сфера діяльності і у верховинському краї має глибоке коріння історії, бо з діда-прадіда передається досвід ґаздівського ремесла сироварства.

Символічно, що на зн ... Читати далі »



Таку назву має книга, яка недавно побачила світ в ужгородському видавництві "Ліра”. Автори монографії Ю. Тюх, С.Зиман, М. Дербак вперше таким солідним виданням подали результати критичного перегляду видового складу судинних рослин флори НПП "Синевир”, проаналізували її структуру, таксономічні і біом ... Читати далі »



З вересня до листопада 2011 року в Україні тривав конкурс відеоробіт, організований Програмою розвитку ООН у партнерстві з Goethe-Institut в Україні. У конкурсі взяли участь 57 робіт.

Серед них – документальні хроніки, художні стрічки, міні-фільми, навіть відеоколлажі. Професійні киномитці та ... Читати далі »



Про це, відкриваючи найбільший в Європі, закарпатський, реабілітаційний центр для бурих ведмедів, повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський. В урочистому відкритті центру у вівторок, 13 грудня, взяли участь також очільник Закарпаття Олександр Ледида, директор департ ... Читати далі »



Нещодавно керівник МАЛіЖу Василь Тарчинець здійснив робочу поїздку до мальовничої Верховини, оглянув реабілітаційний центр бурих ведмедів і був приємно здивований умовами, які тут створили за доволі невеликий час для вивільнених із неволі звірів.

Під час цієї поїздки Василь Федорович зустрівс ... Читати далі »



Тут двадцять спеціально навчених співробітників навчать клишоногих жити не в клітках, а в барлогах, на волі. На ведмежих курсах побувала Марина Коваль.

Це аматорське відео знімали екологи. Тісна кімната, глухі стіни, бетонна підлога, в таких умовах жив карпатський бурий ведмідь. 4 роки Юра ро ... Читати далі »