• 14:02
    У Колочаві "гуляв" Міжгірський центр зайнятості

    У Колочаві

    6 травня Колочава святкувала свій День села, який проводився вже у четвертий раз. Саме у цей день Міжгірським районним центром зайнятості було сплановано виїзну акцію з використанням мобільного профорієнтаційного центру. Адже проблема зайнятості була і залишається надзвичайно болючою та актуальною як для самих колочавців, так і для всіх жителів Тереблянської долини.

    Із-за відсутності сфери прикладання праці переважна частина населення постійно виїжджає на сезонні роботи за межі області та держави, а на обліку в Міжгірському РЦЗ перебувають понад 170 громадян цього гірського села.
    Радує те, що останніми роками Колочава активно розвивається у туристично-рекреаційному напрямку. Численні музеї, пам’ятники та незаймана природа приваблюють тисячі туристів, що в свою чергу дає поштовх та можливість самозайнятості населення у наданні послуг у туристичній сфері.

    Саме метою даного заходу було інформування як зайнятого, так і незайнятого населення про можливості самореалізації, про стан ринку праці, соціальні послуги, які надає служба зайнятості.

    З самого ранку, задовго до початку офіційного відкриття Дня села, на шкільному майданчику працівники районного центру зайнятості розгорнули свій мобільний профорієнтаційний центр, обладнавши на автомобільному причепі об’ємний намет. Споруда з телевізором, DVD-програвачем, акустичною системою та столами і стільцями одразу привернула увагу дітей-школярів, які невеликими групками почали туди заходити, а згодом і доросле населення проявило неабияку зацікавленість до даної справи.

    У ході проведення виїзної акції демонструвались фільми про розвиток сільського зеленого туризму як на Закарпатті, так і в Міжгірському районі, про професії із циклу "Світ професій” та про нелегальну трудову міграцію, торгівлю людьми.

    Працівники центру зайнятості дали відповіді на різні запитання жителів села, зокрема щодо умов реєстрації в державній службі зайнятості, роз’яснень законодавства про умови зайнятості, професійної підготовки та перепідготовки, отримання одноразової виплати допомоги з безробіття для заняття підприємницькою діяльністю та надання дотації на створення додаткових робочих місць тощо.

    Відвідувачі мали можливість ознайомитись з інформаційними матеріалами, буклетами, довідниками про навчальні заклади області, а також останнім номером газети "Зайнятість населення”. Бажаючі отримали змогу пройти тестування щодо вибору майбутньої професії та отримати інформаційно-роздатковий матеріал.

    Георгій Чернишук, mizgir.com.ua
     Дата: 22.05.2012 | Переглядів: 585 | Добавив: АДМІН | Теги: День села | Рейтинг: 5.0/2
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49