• 23:06
    Біля Синевира відкрили реабілітаційний центр для ведмедів (Відео)

    Біля Синевира відкрили реабілітаційний центр для ведмедів (Відео)

    Тут двадцять спеціально навчених співробітників навчать клишоногих жити не в клітках, а в барлогах, на волі. На ведмежих курсах побувала Марина Коваль.

    Це аматорське відео знімали екологи. Тісна кімната, глухі стіни, бетонна підлога, в таких умовах жив карпатський бурий ведмідь. 4 роки Юра розважав гостей одного з ресторанів. Від жорстокого поводження тварина врятували екологи. Правда, щоб забрати звіра довелося викликати міліцію.

    Ярослав Бундзяк, керівник реабілітаційного центру для ведмедів:

    - Не було в нього води, де купатися, він був в одній комнаті.

    Коли Юру привезли в реабілітаційний центр – він був дуже заляканий. Навіть зараз, через 2 тижні, ведмедик неохоче покидає свій притулок.

    Працівники центру сподіваються, що з часом Юра все ж освоїться і буде почувати себе більш вільно.

    Микола Дербак, директор національного природного парку:

    - Ми підібрали таку площу, тут є і смерекові насадження, і букові, малина, ожина.

    Площа центру – 12 гектарів змішаного лісу з гірськими річками і водоспадами.

    Марина Коваль, кореспондент:

    - Для лінивих ведмедиків, тих, хто не захоче сам собі побудувати житло, в реабілітаційному центрі вирили двадцять вісім барлогів. Ось так вони виглядають. Зверху дерев’яні колоди внизу сухе листя і сіно.

    18 кілограмів різних каш і овочів – щоденний раціон ведмедя. М’ясо теж дають. Але тільки відварне і небагато, щоб не провокувати агресію. На десерт, замість цукерок і печива, червона риба.

    Не проти поласувати рибою і ще одна мешканка центру. Молода ведмедиця з Харкова. Співробітники називають її не інакше, як наша бубочка.

    Буквально за два кілометри від центру – село Синевир. Про те, що їх сусідами тепер будуть ведмеді, жителі знають. Але особливого страху не відчувають.

    Василина Іванишин, мешканка села Синевир:

    - Ми привикли, ми ж у горах живемо, у нас у горах и медведі, и вовки водитися, и олені, а вони бідні прийшли з міста, будуть жити в своїй стіхії.

    До того ж, навколо центру 3-метровий паркан, обладнаний так званим електро-пастухом. Усіх тварин, доставлених в парк, співробітники обіцяють утримувати до старості і не випускати в дику природу.
    Відео:

      

    Марина Коваль, Юрій Ковальов.
    Подробиці, Телеканал "Інтер"

     Дата: 13.12.2011 | Переглядів: 1309 | Добавив: АДМІН | Теги: НПП «Синевир», синевир | Рейтинг: 5.0/3
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49