• 20:24
    ТАМ, ДЕ ГОРИ Й ПОЛОНИНИ…

    ТАМ, ДЕ ГОРИ Й ПОЛОНИНИ…

    Колочава – унікальне село на Закарпатті, розташоване по сусідству з озером Синевир, у мальовничій долині в Міжгірському районі. Чудові гірські краєвиди, чисте повітря, мінеральна вода, гостинність місцевих мешканців, – саме ці фактори та й багато інших вплинули на рішення створити Навчально оздоровчий комплекс НПУ імені М. П. Драго'манова в с. Колочава.
      Саме тут на території Національного природного парку "Синевир”, в урочищі Квасовець, де могутність Карпатських гір, унікальність букових пралісів та цілющість мінеральних джерел поєдналися в єдине ціле, саме тут гостинно відчиняє свої двері навчально оздоровчий комплекс нашого університету. 
      Комплекс пропонує комфортабельні номери для проживання та повний харчовий сервіс. Відвідувачам надається унікальна можливість скуштувати – "токан”, "бограч”, "банош” – найкращі синевирські страви, адже Закарпаття славиться смачною кухнею.  
      Крім цього, комплекс пишається наявністю на його території бювету мінеральної води "Колочава”, що відноситься до типу Нарзан та збагачує весь організм людини залізистими мінералами, кальцієм та магнієм. А також вода має лікувальні властивості, адже витікає в одному із екологічно найчистіших куточків Українських Карпат – Національному природному парку "Синевир”.  
    Окрім цього, комплекс пропонує і спеціальну програму для дозвілля гостей, наприклад, рибальство. Незважаючи на те, ви професійний рибалка чи вперше взяли в руки вудку, процес вилову форелі однаково захоплює всіх. Адже винагорода за зусилля – це смачно приготовлений ваш улов.
      Безперечно, вас захопить самобутність культури та традицій Бойківського краю, що яскраво проявляється в архітектурних стилях будинків, церков, колиб та лазень. Для бажаючих детальніше ознайомитися з етнографічними особливостями Колочави працює скансен "Старе Село”, який дивує відвідувачів не лише кількістю експозицій, а й театралізованими дійствами. 
      Багато вражень та емоцій цього року отримали студенти п’ятого курсу спеціальності "туризм” Інституту природно географічної освіти та екології під час проходження виробничої практики на території навчально оздоровчого комплексу. Це була унікальна можливість для майбутніх фахівців туризму ознайомитися з найперспективнішим регіоном України та особисто прийняти участь в дослідженні туристсько рекреаційних ресурсів Міжгірщини та створення перспективного туристського продукту. 
      Тож Навчальнооздоровчий комплекс Національного педагогічного університету імені М. П.Драгоманова в с.Колочава завжди радий зустріти викладачів, студентів та гостей.

                                                                                                                                                            Юлія ІВАШКО 
                                                                                                                                                  
     Дата: 07.02.2013 | Переглядів: 1461 | Добавив: АДМІН | Теги: Навчально оздоровчий комплекс націо, НПУ імені М.П. Драгоманова | Рейтинг: 5.0/4
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49