• 22:12
    ЯКІСНИЙ ВІДПОЧИНОК З ЕСТЕТИЧНИМ ЗАБАРВЛЕННЯМ

    ЯКІСНИЙ ВІДПОЧИНОК З ЕСТЕТИЧНИМ ЗАБАРВЛЕННЯМ

    Враженнями від літнього відпочинку на базі "Синевир” з драгомановцями поділилась професор кафедри культурології, доктор філософських наук ГАЛИНА МЄДНІКОВА.

       – Галино Сергіївно, чому ви порадите викладачам та студентам поїхати на базу відпочинку "Синевир”?

    – На це є багато причин. По-перше, це чудовий відпочинок у неймовірно гарному місці. Коли відчиняєш вікно кімнати, то чуєш співи пташок, шум річки, вітерець. Вечорами чутно, як лунають дзвони православної церкви, яка знаходиться через річку. Але це не просто відпочинок подалі від галасливого міста, але й естетична рекреація. По-друге, це унікальна можливість оздоровитись, адже перебуваєш на свіжому закарпатському повітрі, п’єш чисту джерельну воду. Зізнаюсь, що відчула ефект на собі – стала почувати себе краще.

    – Сьогодні популярний активний відпочинок, більшість хоче провести відпустку не просто байдикуючи, але й з користю для розвитку. Чи є така можливість для відпочиваючих бази "Синевир”?

    – Для подібного типу відпочинку на базі продумано багато варіантів – є екскурсії як для старшого покоління, так і для молоді. Для молоді пораджу денну екскурсію гірськими стежками до вівчарів, які змінюють свою локацію кожні три місяця. Вони чекають на групу екскурсантів, яка зазвичай складається з 5-7 чоловік. Це гарна нагода дізнатись про культуру і побут людей цього фаху. Вони влаштовують обід із різних сортів справжнього сиру і молока. Тому це не тільки цікаво, але й смачно. Для людей старшого віку цікавими мають стати екскурсії екологічними стежками, яких територією заповідника багато. Пораджу відвідати скансен – музей під відкритим небом, де зібрано найкращі зразки архітектури Закарпаття. Це вкрай пізнавально і захоплююче. Загалом є можливість відвідати різноманітні музеї в с. Колочава, тому якщо через день ходити на екскурсії, то за два тижні заїзду можна встигнути обійти всі культурні об’єкти. – Після того як людина повертається з якоїсь бази відпочинку, її одразу запитують: "Як годували?”. Тому і ми підтримаємо давню традицію. Галино Сергіївно, як годують на базі?

    – Годують домашньою їжею і це дійсно якісно та смачно. Взагалі питанню якості директор бази "Синєвір” Анатолій Дербак приділяє велику увагу. Єдине, що може викликати невдоволення, це те, що вигоди знаходяться не у кімнаті, а на першому поверсі в коридорі. Але все ж це територія заповідника, тому можна зрозуміти. Крім того, там завжди прибрано і взагалі вся територія бази доглянута.

    – Все залежить від директора…

    – Повністю погоджуюсь. І університетській базі з директором пощастило. Анатолій Юрійович слідкує, щоб відпочиваючі були задоволені перебуванням. Прокидаєшся – він уже на роботі, засинаєш – ще десь трудиться. Він вкладає душу в базу, і це помітно. Думаю, що база розвиватиметься надалі, і хочеться, щоб побільше драгомановців її відвідало.

    – Ви плануєте наступного року поїхати відпочивати на базу "Синевир”?

    – Так.

    – Дякую за розмову.

    Спілкувався Сергій РУСАКОВ

     Дата: 07.02.2013 | Переглядів: 791 | Добавив: АДМІН | Теги: НПУ імені М.П. Драгоманова, Навчально оздоровчий комплекс націо | Рейтинг: 5.0/4
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49