• 23:00
    НПП «Синевир» та громадська дитяча організація МАЛіЖ стали засновниками дитячої освітньо-екологічної газети «Дай лапу»

    НПП «Синевир» та громадська дитяча організація МАЛіЖ стали засновниками дитячої освітньо-екологічної газети «Дай лапу»

    Нещодавно керівник МАЛіЖу Василь Тарчинець здійснив робочу поїздку до мальовничої Верховини, оглянув реабілітаційний центр бурих ведмедів і був приємно здивований умовами, які тут створили за доволі невеликий час для вивільнених із неволі звірів.

    Під час цієї поїздки Василь Федорович зустрівся із директором парку Миколою Юрієвичем Дербаком. Обговорено низку питань і підписано угоду про співпрацю. За її умовами ми стали не тільки партнерами але й офіційними інформаційними опікунами бурих ведмедів. З цією метою будемо проводити спільні заходи: семінари, акції, лекції, бесіди, вікторини, експедиції , екскурсії, конкурси.

    Результатом такої зустрічі стало домовленість щодо заснування та видання дитячої освітньо-екологічної газети «Дай лапу». Наразі перший її перший номер вийде окремим додатком до літературно-мистецької газети-журналу для школярів «Сузір’я». Сподіваюся, що читачі з великим захопленням прочитають дорожні нотатки редактора нашого видання Василя Тарчинця «Там де живуть бурі ведмеді».

    Юні літератори і журналісти мають намір розповідати про клишоногих утриманців реабілітаційного центру у своїх друкованих та електронних засобах масової інформації, писати вірші, прозу, відтворювати ведмедів в малюнках, художній фотографії та відеофільмах. Ми будемо розробляти нові буклети і відкритки, видавати колективні та авторські збірки у «Бібліотечці МАЛіЖу».

    PS.

    У суботу, 10 грудня 2011 року, побачив світ перший номер освітньо-екологічного часопису для школярів «ДАЙ ЛАПУ». На першій сторінці видання анонсується інноваційний проект Міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського щодо створення на відкриття реабілітаційного центру для бурого ведмедя, який розташовано в урочищі Рабачинка, поблизу Синевира, на площі 12 гектарів.

    Під час відкриття реабілітаційного центру для бурих карпатських ведмедів планується провести презентацію часопису «ДАЙ ЛАПУ», а також обговорити з Міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським питання щодо виділення коштів для щомісячного видання часопису «ДАЙ ЛАПУ».
     Дата: 14.12.2011 | Переглядів: 558 | Добавив: АДМІН | Теги: синевир, НПП Синевир | Рейтинг: 5.0/3
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49