• 23:02
    НПП «Синевир» і Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова підписали угоду про наукову співпрацю

    НПП «Синевир» і Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова підписали угоду про наукову співпрацю

    За сприяння Міністерства екології та природних ресурсів України, 17 січня директор НПП «Синевир» Микола Дербак та ректор Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова Віктор Андрущенко підписали угоду про наукову співпрацю. Це стало початком активного розвитку наукової бази у національному природному парку «Синевир».

    Важливо відзначити, що Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова є провідним науково-освітнім закладом України, який веде активну наукову, педагогічну та міжнародну співпрацю, щорічно укладає угоди з університетами у 50 державах світу, веде наукові дослідження в різних галузях, зокрема в природничому напрямку, який є пріоритетним для НПП "Синевир". Відповідно до умов договору, співпраця проводитиметься у напрямку наукових досліджень, насамперед планується залучити до вивчення біологічного різноманіття парку науковців, аспірантів та студентів університету.

    Головною особливістю проекту є значні фінансові інвестиції, які Національний педагогічний університет ім. М.Драгоманова готовий вкладати у справу зміцнення матеріально-технічної бази в національному парку, зокрема для обладнання науково-дослідних лабораторій. Також дуже важливим є те, що при цьому студенти зі столичного університету матимуть можливість проходити літньо-польову практику, збирати матеріали для своїх досліджень, при написанні курсових та дипломних робіт.

    Наукові співробітники НПП "Синевир" також отримають можливість публікувати свої статті у науковому часопису університету. Це дуже важливо з огляду на те, що це видання належить до ВАКівських (Вища атестаційна комісія).

    Наталія Цендра, провідний інженер з екологічної освіти НПП "Синевир", mizgir.com.ua

     Дата: 30.01.2011 | Переглядів: 967 | Добавив: АДМІН | Теги: синевир, НПП «Синевир», науковий, угода, природний парк, педагогічний | Рейтинг: 3.9/7
    Всьго коментарів: 0
    dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
    Имя *: Email:
    Код *:
      * 23.02.2013 Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова розбудовує базу дл...  *  07.11.2012 ФДМУ продає Колочавський завод технологічного обладнання *  05.11.2012 Мешканець закарпатської Колочави утримує 2 тисячі голубів і папуг * «Колочавський завод технологічного обладнання» повторно виставили на аукціон 14.12.2012,13:16 * Під час гасіння пожежі вогнеборці врятували власника будинку та його дружину 19.01.2013,13:08 * В Колочаві горів будинок 08.11.2012,13:02 * Колочава взяла участь у міжнародній туристичній виставці 02.04.2012,12:49