« 1 2 3 4 5 6 »

Старий Іван Шимоня й гадки не мав, що його Микола після закінчення 4-річної школи ремісників у Ясінях по-справжньому "захворіє” визвольними ідеями у цьому гуцульському містечку. До безтями проймається прагненням бачити свою Колочаву і всю Верховину в лоні матері-України. Він не знав, що створення Яс ... Читати далі »



Всього одна річна сходинка залишилася для Юстини Біланин, щоб сягнути сторічного життєвого рубежу. 30 жовтня жительці Синевирської Поляни, а точніше сказати — присілка Загорб, що підпорядковується цій місцевій сільраді, виповнилося нівроку 99 літ. Що не кажи, а золота цьогорічна осінь для горянки Юс ... Читати далі »



У закарпатському селі Колочава пройшли Дні угорської культури. Про це повідомила співорганізатор заходу Марія Шетеля.

Ключовою подією святкування стало театралізоване відображення колочавськими акторами-аматорами сторінок із життя села угорського періоду. Найбільше уваги прис ... Читати далі »



Понад одинадцять годин тривали пошуки юнака, що заблукав під час збирання. О п’ятій ранку 20-го вересня 16-річний Юрій, мешканець села Колочава вийшов з дому по гриби й не повернувся.

Близько 16-ї години хлопець зателефонував батькам з мобільного і повідомив, що заблукав. Родичі та сусіди у к ... Читати далі »



Виняткове захоплення має Василь Макар з Колочави. На його обійсті — справжня птахофабрика, якій вже приклеїлося на місцевий манір офіційне назвисько "Потя ... Читати далі »



Кожного року до Дня незалежності України перший на Закарпатті сільський музей архітектури та побуту «Старе село» у Колочаві, що на Міжгірщині, незмінно поповнюється новими експонатами.
 24 серпня, у 20-ту річницю Незалежності, у скансені постали автобус-музей, що розповідає ... Читати далі »



Маєте намір повернутися у минуле, скажімо, здійснити подорож назад на цілий вік, а то навіть і на більше літ? Романтичне бажання цілком реальне на Міжгірщині — завітайте під боком у Колочаву.
 Мрійну, емоційно-піднесену нагоду відчути архаїчний дух ви матимете за відвідин ... Читати далі »




У неділю, 21 серпня, на автодорозі Колочава-Усть Чорна-Калини Бедевля відкрито відрізок оновленої дороги від Колочави через село Брадолець. Його протяжність - 5 кілометрів 800 метрів. Кошторисна вартість ремонту автошляху - 4 млн. 610 тис. грн. На будівництво використано державні кошти т ... Читати далі »




Ужгородський прес-клуб спільно з Карпатським центром полінгових досліджень продовжує міні-проект «Життя по-закарпатськи». Цього разу соціологи дізнавались, що приносить найбільше радостей в житті закарпатцю (Закарпатське щастя).

  1. ФАЙТА (сімя) – 78%;
... Читати далі »




16 серпня виповнюється 90 років від дня загибелі карпатського опришка Миколи Шугая
Села, як і люди. Одним судилася невтішна доля рутинної круговерті та загумінковості, іншим – упродовж усього життя вирізнятися волелюбним норовом та резонансни ... Читати далі »