« 1 2 3 4 5 6 »

2 травня у с. Колочава Міжгірського району Закарпаття урочисто відкрили музей-меморіал воїнам-інтернаціоналістам. У відкритті взяли участь військовослужбовці 128 окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ, – повідомили 5 травня ЗІКу у Західному регіональному м ... Читати далі »



У Львові стартує проект з нагоди 130-річчя від дня народження чеського письменника Івана Ольбрахта, який писав про українську культуру.

Село Колочава, звідки походять герої цього автора, стало культовим для усіх чехів. Про це місце Іван Ольбрахт написав три романи, які згодом ... Читати далі »



Село Колочава біля озера Синевир вперше презентувало свої туристичні продукти на ХVIII Міжнародній туристичній виставці UITT 2012 «Україна – подорожі та туризм», що проходила у Києві 28–30 березня.

За словами співорганізатора колочавської експозиції Марії Шетелі, на виставці представили понад ... Читати далі »



Село Колочава, сусід озера Синевир, що у Закарпатській області, вперше презентувало свої туристичні продукти на ХVIII Міжнародній туристичній виставці UITT 2012 «Україна – подорожі та туризм», що проходила у Києві 28-30 березня.


За словами співорганізатора колочавської експозиції Марії Ш ... Читати далі »



Делегація Чеської Республіки, котра цими вихідними перебувала у гірському селі на Закарпатті з робочою поїздкою, була вкрай вражена тим, як Колочава дбайливо зберігає чеську культуру у себе. 

Про це ЗІКу повідомила співорганізатор зустрічі Марія Шетеля.

Село Колоч ... Читати далі »



Напередодні свята Миколая колочавські учні одинадцятих класів отримали надзвичайно приємний та сучасний подарунок — можливість вчитися через Інтернет.

У Колочавській ЗОШ № 1 у п’ятницю, 16 грудня, презентували перший на Закарпатті локальний центр дистанційного навчання Національного педагогіч ... Читати далі »



Цими днями керівник місцевої сільради Юрій Хланта написав заяву про відставку за власним бажанням, мотивуючи своє рішення станом здоров’я. Новина виявилася несподіваною, адже Юрій Павлович на посаді першого газди гірського осідку підряд двох скликань зарекомендував себе з позитивної сторони.

... Читати далі »



Так про закарпатське село Колочаву пише у своєму блозі на Zaxid.net Марічка Паплаускайте, слухачка магістерської програми з журналістики УКУ.

Одне з найбільших сіл Закарпаття – Кол ... Читати далі »



Міжгірським районним центром зайнятості щороку проводиться ряд профорієнтаційних заходів для учнівської молоді з метою визначення професійної спрямованості учнів, популяризації робітничих професій та підвищення їх престижу серед молоді у пізнавально – розважальній формі.

Так, 8 грудня 2011 ро ... Читати далі »



Колочава - одне з найбільших сіл на Закарпатті (понад 6 тисяч населення), яке розташуване за 26 кілометрів від райцетру Міжгір"я в долині річки Тереблі, оточеної мальовничими гірськими хребтами Стримби, Дарвайки, Пишконі, Красної і ін.

Окрім значної кількості населен ... Читати далі »