« 1 2 3 4

Бурий ведмідь – найбільший хижий звір, що живе на території нашої країни, а єдина його популяція зосереджена в Українських Карпатах, зокрема в НПП «Синевир».

Популяція бурого ведмедя в Україні нараховує близько 300 особин. Також є певна кількість цих тварин, які утримуються у неволі. В окр ... Читати далі »




Видання інформаційно-пропагандистської та рекламної літератури – важливий момент для природно-заповідної справи. Якісна поліграфічна продукція, що поширюється серед місцевого населення, туристів, учасників масових еколого-освітніх заходів спрямована на те, аби громадськість була по ... Читати далі »



За сприяння Міністерства екології та природних ресурсів України, 17 січня директор НПП «Синевир» Микола Дербак та ректор Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова Віктор Андрущенко підписали угоду про наукову співпрацю. Це стало початком активного розвитку наукової бази у ... Читати далі »




Німеччина – промислова і густонаселена країна, тож в ній не так багато лісів, але наявні природні об’єкти тут дуже цінять і бережуть. Досвід природно-заповідної справи цієї європейської держави недавно вивчала група українських екологів, серед яких був й закарпатець Микола Дербак, директ ... Читати далі »